Proiecte

Acord de parteneriat Balkan Development Support - Inspectoratul Școlar Județean Ialomița

Blog Single

Acord de parteneriat Balkan Development Support - Inspectoratul Școlar Județean Ialomița

Find us on Facebook

Am lansat un nou proiect, unul complex și care se va întinde pe următorii ani. Ne-am unit eforturile împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, pentru a dezvolta învățământul profesional și învățământul dual în această zonă, cu sprijin din partea companiilor și cu susținerea partenerilor noștri. Ne-am asumat rolul de a facilita dialogul și cooperarea între liceele ialomițene și mediul de afaceri local și național, deoarece premisa progresului în societate și în economie este, astăzi, o forță de muncă înalt calificată. În același timp, ne-am propus să dinamizăm colaborarea între instituțiile de învățământ românești și cele din întreaga Europă și deja muncim în acest sens.


 

Asociația Balkan Development Support și Inspectoratul Școlar Județean Ialomița au semnat un acord de parteneriat, având ca scop dezvoltarea învățământului profesional și profesional dual în întreg județul, direcție de acțiune pe care ambele părți o consideră prioritară, fiind de natură să sporească nivelul de calificare al elevilor și să le crească șansele de angajare, în condiții optime, la finalizarea anilor de școlarizare.

Acordul menționat a fost semnat în cadrul unei întâlniri organizate la Slobozia, la care au participat doamna inspector general Steluța Iuliana Mitrea și doamna inspector școlar pentru învățământ tehnic și profesional Florina Roman din partea IȘJ Ialomița, respectiv Iulian Mareș, președinte al Balkan Development Support. În același context, au fost dezbătute preliminar primele proiecte avute în vedere sub auspiciile acestui acord, sens în care preconizăm că liceele din Fetești și Urziceni vor fi cele dintâi vizate.

Asociația noastră consideră că semnarea acestui acord are o dublă semnificație. Pe de o parte, este momentul de început al unui proiect complex, care se va întinde pe durata a câțiva ani. Pe de altă parte, e încununarea eforturilor pe care le-am întreprins până acum, împreună cu toți cei care au contribuit – sponsori, voluntari și suporteri – la proiectul-pilot, anume colaborarea noastră cu Liceul Tehnologic din Fierbinți-Târg.

Practic, povestea de aici a început, cu pași mici și mari: am plantat arbuști, am montat proiectoare, am instalat coșuri de gunoi și, totodată, am reușit să facilităm înființarea primei clase de învățământ dual cu profil energetic din județul Ialomița. Avem datoria, dar și bucuria, să nominalizăm oamenii care au contribuit și contribuie încă la acest progres, sens în care le mulțumim mult următorilor:

● doamnei inspector general Steluța Mitrea și doamnei inspector Florina Roman, din partea Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

● doamnei director Dorina Crasnea, doamnei director adjunct Gabriela Zanca, doamnei contabil Steluța Nițu, domnului profesor George Simion, din partea Liceului Tehnologic Fierbinți-Târg.

● domnilor Octavian Săvoiu și Ștefan Rizea, precum și doamnelor Ancuța Carolina Stanciu, Geanina Vodă, Anca Iovan și Adina Ardeleanu, din partea sponsorilor.

● domnilor Ștefan Potgoreanu și Cătălin Cedric Ghigea, precum și doamnei expert contabil Cristina Elena Poenaru, din partea voluntarilor și suporterilor.

Tuturor le suntem recunoscători pentru sprijin și cu toți dorim să împărtășim bucuria noastră! De astăzi, vom pune umărul în susținerea educației și a formării elevilor din întreg județul Ialomița.

 

 

 

 

 

 

 

 

Postari asemanatoare