Cercetare

Dezvoltarea sustenabilă a organizațiilor non-guvernamentale în regiunea Mării Negre

Blog Single

Dezvoltarea sustenabilă a organizațiilor non-guvernamentale în regiunea Mării Negre

Find us on Facebook

Balkan Development Support (BDS, România) și Centrul pentru Afaceri Internaționale și Dezvoltare Economică (IBEDC, Georgia) vor conduce un grup de lucru înființat de către FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România, cu sprijinul Comisiei Europene, pentru cercetarea dezvoltării sustenabile a organizațiilor non-guvernamentale din regiunea Mării Negre.


 

În cursul lunii noiembrie a anului trecut, asociația noastră s-a numărat printre participanții la Forumul Organizațiilor Non-Guvernamentale de la Marea Neagră, a XIII-a ediție (online), a cărei temă a fost “Progresul cooperării societății civile în regiunea Mării Negre, în vremuri de incertitudine”.
Avem bucuria să anunțăm că Balkan Development Support a fost selectată să conducă, împreună cu Centrul pentru Afaceri Internaționale și Dezvoltare Economică (IBEDC) din Georgia, unul dintre grupurile de lucru care vor funcționa sub egida FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România, anume grupul de lucru dedicat cercetării în domeniul dezvoltării sustenabile.
Pentru noi, este un important pas înainte, de natură să confirme prioritatea pe care o dăm caracterului sustenabil în toate proiectele noastre. Este un pas înainte făcut în concordanță cu obiectivul pe care ni l-am asumat de la înființare, anume să contribuim la dezvoltarea economică a comunităților locale și pe care îl datorăm prietenelor din societatea civilă care ne susțin eforturile. Faptul că vom avea prilejul să cooperăm cu un partener extern, într-un format internațional consacrat, ne face să fim și mai recunoscători.
Amintim că, tot la finalul anului trecut, Balkan Development Support a devenit membră în Coaliția România Sustenabilă, cea mai extinsă coaliție de ONG-uri din țara noastră dedicată dezvoltării economice și sociale. Astfel de progrese ne sunt extrem de utile și pentru că ne permit să confruntăm ideile și proiectele pe care le avem în plan cu experiența mult mai avansată avută de acești parteneri cărora ne-am alăturat. Nu ne dorim să irosim nici timpul nostru, nici resursele puse la dispoziție de sponsori, prin urmare este de datoria noastră să verificăm validitatea și sustenabilitatea propunerilor cu care ne adresăm instituțiilor publice și companiilor cu care colaborăm.
Tuturor, le mulțumim mult pentru sprijin!

 

Postari asemanatoare