Proiecte

Mecanică la rang de artă

Blog Single

Mecanică la rang de artă

Find us on Facebook

Asociația noastră colaborează cu OLDTIMER STUDIO RESTAURĂRI SRL din Moara Vlăsiei într-un proiect de ucenicie dedicat profilului Mecanică din cadrul Liceului Tehnologic Fierbinți-Târg. Compania este specializată în recondiționarea automobilelor istorice, fiind cea mai mare și cea mai veche din România cu acest specific și având o clientelă exclusivistă, cu precădere din străinătate. Practic, ceea ce învață acolo elevii liceului fierbințean nu e mecanica obișnuită, pe care o pot deprinde în orice atelier de service, ci este o meserie deosebită, ce ține de lumea colecționarilor de automobile de epocă din toată lumea.


Am reușit anterior să intermediem acceptarea a doi elevi ai liceului fierbințean în stagii de practică organizate la OLDTIMER STUDIO și să le asigurăm celor doi burse private, din fondul de sponsorizare acordat asociației de către compania MEDICAGO SRL din Perieți, județul Ialomița. În esență, am încercat să reproducem beneficiile pe care le are învățământul dual, chiar dacă la nivelul liceului nu există încă o clasă de Mecanică de acest tip. Din păcate, pandemia de Covid-19 a întrerupt la finalul anului trecut programul normal de școală, implicit și stagiile de practică pentru elevii profilului Mecanică, acestea fiind reluat abia la începutul lunii februarie a.c.
Vestea bună de astăzi este că un al treilea elev al liceului s-a alăturat primilor doi, după ce săptămâna trecută a susținut cu succes un interviu, de cunoaștere și evaluare, la nivelul conducerii companiei OLDTIMER STUDIO. Și acest elev va beneficia de bursă privată, din același fond de sponsorizare asigurat de compania MEDICAGO SRL.

Ne bucurăm că, de acum, Marius, Georgian și Bogdan vor lucra împreună în perioada rămasă pentru efectuarea stagiilor de practică și le dorim succes în continuare! Le mulțumim domnilor profesori George Simion și Costel Dumitru pentru sprijin și pentru îndrumarea oferită elevilor selectați. Nu în ultimul rând, avem speranța că aceasta completare va imprima un plus de seriozitate în conduita elevilor și că, astfel, ei vor înțelege mai bine rolul de deschizători de drumuri pe care îl au și miza pe termen lung a proiectului nostru.
Încă o dată, mulțumim mult companiilor OLDTIMER STUDIO RESTAURĂRI SRL și MEDICAGO SRL pentru aportul lor deosebit la acest proiect.

Postari asemanatoare