Proiecte

Robotica și agregarea de resurse

Blog Single

Robotica și agregarea de resurse

Find us on Facebook

  Asociația noastră acordă burse private, din sponsorizările pe care ni le-au acordat companiile cu care colaborăm sau suntem parteneri, elevilor din cadrul Liceului Tehnologic din Fierbinți-Târg.    Noi am gândit aceste burse private ca un stimulent menit să le încurajeze performanța școlară și dezvoltarea personală, nu doar individuală, ci și din perspectiva apartenenței lor la comunitatea locală și la colectivul de elevi din care fac parte. Le considerăm mici investiții în viitorul lor, complementare investiției mari pe care o fac statul și societatea, în ansamblul ei. Sunt câteva luni de când am demarat acordarea acestor burse și avem deja „lecții învățate”, de care va trebui să ținem cont în continuare. Una dintre ele este faptul că stimulentul financiar în sine nu generează efecte pozitive, fiind necesar să vină la pachet cu o minimă instruire pentru elev, complementară programei școlare, care să dea o direcție concretă și o dimensiune educativă întregului efort, al ambelor părți. Pe scurt, statutul de bursier al asociației noastre implică beneficii și obligații pentru elev.    


Dorim să prezentăm un exemplu, cu speranța că va explica mai bine abordarea noastră și scopul acestui proiect:
Am anunțat anterior că elevul Luca Dumitru din cadrul Liceului Tehnologic Fierbinți-Târg a fost acceptat, la inițiativa noastră, în rândul tinerilor ce fac parte din AutoVortex, echipa națională de robotică a României, fiind primul elev din județul Ialomița inclus în acest format de pregătire. Le suntem sincer recunoscători celor care au făcut posibil acest lucru, anume domnilor Ionuț Panea și Traian Traicu.
În intervalul ianuarie - aprilie 2021, același elev beneficiază de o bursă privată de 250 lei lunar, acordată de asociația noastră din sponsorizarea acordată în mod dedicat de către platforma media Financialintelligence.ro, căreia îi mulțumim mult pentru acest gest de susținere. În imagine, îl puteți vedea pe Luca lucrând la un robot de competiție al echipei Autovortex, purtând unul dintre cele două tricouri ce au fost inscripționate, special pentru el, cu logo-ul Financialintelligence.ro
Începând cu luna februarie 2021, acest proiect este susținut și de grupul hotelier Accor, prin Novotel Bucharest City Centre, companie care i-a acordat elevului fierbințean cazare în fiecare vineri, cu mic dejun inclus pentru sâmbătă dimineață, la hotelul Mercure Unirii. Este o sponsorizare oferită în premieră, la propunerea asociației noastre, ce îi va permite elevului să rămână peste noapte în București, în condiții excelente, nemaifiind nevoit să se întoarcă la Fierbinți, vineri seară, târziu. E un avantaj implicit și pentru noi, deoarece până acum i-am asigurat transportul dus-întors, la fiecare sfârșit de săptămână, ceea ce era obositor pentru toți. Am redus la jumătate și costul financiar aferent, pe care îl asiguram din fonduri proprii. Regulile de cazare impun ca elevul să fie însoțit de unul dintre părinți, prin urmare de aceleași facilități beneficiază și unul dintre ei, prin rotație.
Mulțumim mult grupului Accor și companiei Novotel Bucharest City Centre pentru sprijinul, de mare folos, astfel acordat!
Aceste noutăți țin de registrul beneficiilor, pe care, așa cum spuneam, le considerăm și investiții în viitorul acestui elev. Din perspectiva obligațiilor asumate prin contractul de bursă privată, două lucruri i-am cerut lui Luca: să urmeze lecțiile de limbă engleză pe care i le asigură săptămânal colega noastră muntenegreană, Anđela Petković, translator și instructor de lb. engleză predată în format online, respectiv să ne sprijine, ca voluntar, în proiectul de instalare a sistemului inteligent de iluminat pe care îl avem în derulare, cu sprijinul de specialitate al dlui. Ștefan Potgoreanu.
Vă rugăm să remarcați coaliția largă de persoane care au contribuit, direct și indirect. Acest lucru constituie un exemplu optim al modului prin care colectăm resurse și le concentrăm pe direcția pregătirii unui elev, astfel încât abilitățile sale și nivelul său de competitivitate să crească, desigur în proporții adecvate pentru vârsta lui și nivelul școlar la care se află.
Le mulțumim și le suntem recunoscători tuturor celor care contribuie la proiectul nostru dedicat Liceului Tehnologic Fierbinți-Târg!

Postari asemanatoare